SEO "Search engine optimization" u slobodnom prevodu znači - Podešavanje vaše internet prezentacije za vodeće svetske pretraživače, kao i što bolje plasiranje na svetskim pretraživačima, poput Google-a, Yahoo-a i BING-a 

Svrha svake stranice je privući što je moguće više ciljanih posetioca koji su zainteresovani za određenu uslugu, proizvod ili informaciju. Samim tim Vaša stranica ukoliko je dobro optimizovana kod pretrage davaće najrelevantnije rezultate i samim tim povećati posećenost za Vaš sajt i ostvariti veći broj kontakata.

Takođe, jedan od najbitnijih faktora kod rangiranja na pretraživačima jeste koliko dugo vam je obezbeđen hosting. Besplatni sajtovi tesko mogu da opstani ili se proguraju na pretraživačima jer pretraživač nije siguran koliko će on postojati. Kada zakupite hosting na recimo godinu dana, Google npr. je siguran da ćete biti tu narednih godinu dana i samim tim vas bolje rangira. 

Jedan od ciljeva SEO optimizacije je, da ukoliko se na Vašim stranicama nalaze informacije o npr. Prodaji Cveća, a korisnik u google-u otkuca neku od sledećih reči (prodaja cveća, cveće, bašta) Vaš sajt bude na prvim stranicama pretraživača.

 
 

This free website was made using Yola.

No HTML skills required. Build your website in minutes.

Go to www.yola.com and sign up today!

Make a free website with Yola